Jaa:

Verkostoitumisen mahdollisuudet

Joe ei välitä turhasta pönötyksestä. Avoimiin ja rentoihin pohjoiskarjalaisiin – paljasjalkaisiin tai muualta muuttaneisiin – on helppo tutustua.

Kaupungin kiinnostava kulttuurielämä, monet urheiluseurat ja aktiivinen yhdistystoiminta tuovat ihmisiä yhteen ja luovat mahdollisuuksia kohtaamisille, joista voit hyötyä urallasi nopeammin kuin olit ajatellutkaan.

Joensuussa on totuttu tekemään yhdessä. Joka kesä kaupungissa järjestetään esimerkiksi Suomen suosituimpiin kuuluva festari Ilosaarirock, joka tehdään pitkälti talkoovoimin. Eri-ikäiset ja eri taustoista tulevat kaupunkilaiset yhdistävät voimansa toivottaakseen tervetulleiksi seitsemänkymmentätuhatta festarikävijää.

Yhdessätekemisen kulttuuri näkyy monin tavoin myös joensuulaisessa työelämässä: tästä esimerkkinä vaikkapa Tiedepuistolla työskenteleville vapaa-ajan toimintaa järjestävä yhdistys Louhelan Woima, johon on liittynyt liki tuhat jäsentä. Tiedepuistolla työskentelee usean eri alan ammattilaisia yhteensä 120 yrityksestä. Yhdistyksen monipuolinen vapaa-ajan toiminta tuo yhteen ihmiset, jotka eivät välttämättä muuten kohtaisi.

Joensuussa järjestetään myös säännöllisesti eri kohderyhmille rekrytointi-, ja työelämäaiheisia tapahtumia ja messuja.