Jaa:

Koulut ja päiväkodit

Joe tietää, että elämän ensimetreihin on tärkeää panostaa. Joensuulainen lapsi saa kasvaa ja opiskella turvallisessa ympäristössä ammattitaitoisen päivähoito- ja opetushenkilökunnan hellässä huomassa.

Kaupungista löytyy monipuoliset päivähoidon palvelut päiväkodeista perhepäivähoitoon erilaisten perheiden ja erilaisten lasten tarpeisiin. Päivähoitopaikkoja on kaupungissa tiheästi, joten päiväkotiin ei ole pitkä matka. Vuorotyötä tekevien vanhempien lapsille järjestyy myös lasten iltahoito, ja erilaisia yksityisen päivähoidon vaihtoehtoja on tarjolla liikuntapäiväkodista englanninkieliseen leikkikouluun.

Joensuun koulut: 24 alakoulua, neljä yhtenäiskoulua, neljä yläkoulua, kuusi lukiota sekä PKKY:n ammattiopisto muodostavat oppimisen verkon, jota pitkin lapsi voi turvallisesti kiivetä kohti aikuisuutta. Itä-Suomen yliopistossa koulutetaan luokanopettajia ja aineenopettajia, joten innokkaista ja ammattitaitoisista opettajista ei ole Joensuussa pulaa. Yliopiston läheisyys myös varmistaa, että opettajilla on pedagogiikan tuorein osaaminen.

Sanonta ”nuorena on vitsa väännettävä” pätee ainakin kielten oppimiseen. Kansainvälisessä Joensuussa on siihen monipuoliset mahdollisuudet. Joensuun normaalikoulussa voi aloittaa englannin, saksan tai venäjän opiskelun jo ensimmäisellä luokalla. Joensuussa toimivat myös Steinerkoulu, jossa englanti ja ruotsi alkavat ensimmäisellä luokalla, sekä Itä-Suomen koulu, jossa venäjää opiskellaan ensimmäiseltä luokalta alkaen.