Jaa:

Helppo matkustaa

Joella on kavereita ympäri Suomea ja maailmaa. Onneksi Joen luokse on helppo tulla. Joensuuhun vievät niin siivet, raiteet kuin maantietkin.

Joensuuhun pääsee vikkelästi lentäen. Vuoden 2016 aikana Joensuun lentoaseman kautta matkusti 122 543 ihmistä työ- ja lomamatkoilleen kotimaahan ja ulkomaille. Oli matkan tarkoitus sitten business tai etelän auringossa paistattelu, matka taittuu helposti alusta loppuun, sillä lentoaseman ja Joensuun keskustan väliä kulkee kätevä bussiyhteys.  

Junia saapuu ja lähtee Joensuusta tiheään. Luontoa säästävässä junassa tehokasta työaikaa on HelsinkiJoensuu -välillä käytettävissä vähän päälle neljä tuntia. Joen tapaan junassa ehtii myös nauttia kahvikupposesta sekä rauhoittavista metsä- ja järvimaisemista matkan varrella.

Autolla Joensuusta pääsee valtateitä pitkin jokaiseen pääilmansuuntaan joustavasti. Bussiliikennettä on paitsi kaikkiin Suomen suurimpiin kaupunkeihin, kuten Helsinkiin, Tampereelle, Ouluun ja Kuopioon, myös rajan toiselle puolelle Venäjän Petroskoihin. Tohmajärvellä, noin tunnin ajomatkan päässä Joensuun keskustasta sijaitsee Niiralan rajanylityspaikka, jonka kautta kulkee reippaasti yli 100 000 henkeä kuukausittain.

Joensuu sijaitsee Saimaan järvialueeseen kuuluvan Pyhäselän rannalla. Joe ei ole asettunut veden ääreen suotta. Saimaan kauniita vesistöjä pitkin voi paitsi veneillä, myös kuljettaa tavaraa jopa Kaspianmerelle saakka. Joensuun syväsatama on sisävesiliikenteen vilkkaimpia satamia Suomessa.