Jaa:

Kansainvälisyys

Joensuussa voit olla maailmankansalainen! Laadukas korkeakoulutus houkuttelee nuorekkaaseen kaupunkiimme satoja vaihto-opiskelijoita vuosittain, ainutlaatuiset luontoelämykset taas vetävät turisteja puoleensa. Joensuussa on mahdollista tehdä myös kansainvälinen ura.

Kansainväliset vaihto-opiskelijat tuovat iloisen kielten porinan joensuulaisiin kuppiloihin, kun he tutustuvat suomalaisiin opiskelijoihin esimerkiksi kielikahvilatoiminnan äärellä. Sekä Itä-Suomen yliopisto että Karelia-ammattikorkeakoulu keskittyvät kansainvälisyyteen. Molemmissa voi suorittaa englanninkielisiä opintoja: pelkästään metsätieteiden koulutusala Itä-Suomen yliopistosta vetää Joensuuhun vuosittain satoja vaihto-opiskelijoita kymmenistä maista, aina Etelä-Amerikasta asti. Karelia-ammattikoulun osalta laadukas pelialan ja tietotekniikan osaaminen kiinnostavat maailmalla.

Yliopistossa on tarjolla myös kokonaan englanninkielisiä maisteriohjelmia, jotka houkuttelevat kansainvälisiä osaajia kartuttamaan tietotaitoaan ja luomaan uraa Joensuussa myös pidempään kuin opiskelijavaihdon alan.

Vastavuoroisesti joensuulaisilla opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet tehdä osa tutkinnostaan ulkomailla, nähdä maailmaa ja luoda samalla kansainvälisiä suhteita.

Opintojen päätyttyä kansainvälisyydestä on hyötyä uralla, sillä Joensuussa toimii isoja kansainvälisiä yrityksiä, kuten John Deere. Monen joensuulähtöisen yrityksen toiminta on vahvasti kansainvälistä: esimerkeiksi nostettakoon Abloy, Mantsinen ja Arcusys.

Myös Pohjois-Karjalan ainutlaatuiset matkailumahdollisuudet upeissa luontokohteissa vetävät matkailijoita maailman joka kolkasta kauniiseen kaupunkiimme. Joensuu sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Venäjän rajasta, joka ylitetään Joensuun lähimmältä rajanylityspaikalta yli 100 000 kertaa kuukausittain. Joensuusta lentää alle tunnissa Helsinki-Vantaalle, jonne pääsee mistä tahansa päin maailmaa.

Joensuussa voi kasvaa maailmankansalaiseksi jo nuoresta pitäen hankkimalla vankan kielitaidon. Sujuvan englannin kielen taidon kartuttamisen voi aloittaa englanninkielisessä leikkikoulussa. Englanninkielisiä opintoja voi jatkaa Kanervalan alakoulussa, Lyseon peruskoulussa ja Lyseon lukion IB-linjalla. Itä-Suomen koulussa taas voi opiskella venäjäksi. 75 % koulun oppilaista on äidinkieleltään suomenkielisiä.