Jaa:

Kehittyvä keskusta

Joen sydän kasvaa. Joensuun keskustaa kehitetään niin, että se on entistä parempi paikka elää ja yrittää. Järkevästä vihreän kasvun periaatteita noudattavasta kaupunkisuunnittelusta hyötyvät kaikki: kaupunkilaiset, yritykset ja matkailijat.

Symmetrinen kaupunki

Joensuusta tehdään parhaillaan symmetristä kaupunkia, joka tiivistyy ja laajentuu kauniin Pielisjoen molemmille puolille. Aikanaan eri aikoina rakennetuista länsi- ja itärannasta tehdään yksi yhtenäinen kokonaisuus. Puistomaiset ranta-alueet joen varrella ja Ilosaari joen keskellä ovat kaupungin virkistävä ja sykkivä sydän. Niitä ympäröivät monipuoliset palvelut, ravintolat, liiketilat ja liikenneyhteydet. Pielisjoen rantoja yhdistää keskusta-alueella seitsemän siltaa.

Symmetrinen kaupunki visioitiin vuonna 2014. Joe ystävineen ryhtyivät heti tuumasta toimeen herättääkseen vision henkiin. Nykyaikaisia kerrostaloja on kohonnut niin idän upeaan Penttilänrantaan kuin lännen ruutukaava-alueelle, jossa tiiviimmällä rakentamisella tontit saadaan hyötykäyttöön.

Kohta kummalla tahansa puolella jokea elävä voi nauttia sekä tiiviin rakentamisen ja palveluiden tuomasta helppoudesta että luonnon välittömästä läheisyydestä. Joensuusta tulee uudistusten myötä entistä parempi paikka myös matkailijoille, kun asema-alue uudistuu.

Uusi tori

Joensuun tori uudistuu. Vuonna 2018 valmistuva uusi tori on älykäs kauppapaikka, kohtaamispaikka ja tapahtumapaikka. Paikka, jossa kaupunkilaiset voivat tehdä ostoksia, nauttia hyvästä ruuasta ja tapahtumista, tavata ystäviä ja viettää aikaa. Torin alle rakennetaan pysäköintilaitos vähintään 330 autolle, jotta keskustassa ei tarvitse suhata edestakaisin parkkipaikkaa etsien. Tori suunnitellaan yhteisvoimin, jotta torista tulee käyttäjiensä – kaupunkilaisten, yritysten ja yhdistysten – näköinen.

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ry

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys on osoitus siitä, miten Joensuuta kehitetään yhteistyön voimin. Yhdistyksen ovat perustaneet Joensuun keskustan yrittäjät, kiinteistönomistajat ja Joensuun kaupunki. Yhdistys on monessa mukana kehittämässä ydinkeskustan aluetta eläväksi kaupan, palveluiden ja asumisen keskukseksi.