Jaa:

Luonnon läheisyys

Joe elää kaupunkilaista elämää luonnon tuntumassa. Kauniit, vehreät metsät ja säkenöivät vesistöt odottavat aivan kulman takana. Joensuussa luontoelämyksistä, rauhasta ja raittiista ilmasta voi nauttia vaikka joka päivä. Aamu-uinti luonnonvesissä tai iltalenkki metsäpoluilla tuovat energiaa arkeen.

Joensuu ja lähialueet tarjoavat mahtavat ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet moneen makuun. Vietä pieni nuotiohetken perheen kesken, poimi sienet ja marjat pakkaseen, rauhoitu luonnon helmassa telttaillen tai kiipeile puiden latvoihin seikkailupuistossa. Tutustu esimerkiksi Joensuun neljään kauniiseen ulkoilukeskukseen  tai Kolin upeisiin kansallismaisemiin, jotka sijaitsevat vain tunnin ajomatkan päässä Joensuusta.

Neljä vuodenaikaa näkyvät vaihtuvina maisemina ja erilaisina aktiviteetteina. Talvella Joensuu muuttuu kesäisestä pyöräily- ja lenkkeilykaupungista oikeaksi latuparatiisiksi, jossa kelpaa sivakoida niin sunnuntaihiihtelijän kuin kovakuntoisenkin hiihtourheilijan. Joensuun torilta kävelee hiihtoladulle kymmenessä minuutissa.

Joensuun kauniit vesistöt tuovat oman säkenöintinsä kaupunkiin. Pielinen, kaupungin läpi virtaava Pielisjoki ja Saimaaseen kuuluva Pyhäselkä tarjoavat loistavat mahdollisuudet uimiseen, veneilyyn, melomiseen ja kalastukseen. Kokeiltavaa riittää kirkkovenesoudusta SUP-lautailuun ja joen rannassa joogaamisesta koskessa surffaamiseen.