Jaa:

Nuori väestö

Joensuussa 80 % väestöstä on alle 64-vuotiaita ja joka viides vastaantulija on opiskelija. Nuori väestö tekee elinvoimaisen kaupungin elämästä ja palveluista näköisiään.

Itä-Suomen yliopisto ja Karelia-ammattikorkeakoulu tuovat Joensuuhun opiskelijoita kaikkialta Suomesta ja maailmalta. Opiskelijoiden mukana kaupunkiin virtaa paljon uutta: uusia tuotteita ja palveluita, uusia ideoita. Opiskelijaelämän vastapainoksi Joensuussa on tarjolla viihtyisiä ajanviettopaikkoja, harrastusmahdollisuuksia ja ravintoloita. Tapahtumia ja kulttuuririentoja on kaupungissa paljon ja viikonloppuisin keskustan yökerhoissa ja Kerubin keikoilla riittää vipinää.

Eikä sovi unohtaa perheen pienempiä. Joensuussa on liki 9 400 alle 13-vuotiasta lasta. Uusille luontoa lähellä oleville pientaloalueille rakennetaan päiväkoteja ja kouluja, jotta matkat pysyvät lyhyinä ja lapsiperheen arki on turvallista ja mutkatonta. Kenenpä ei olisi hyvä kasvaa kehittyvässä kaupungissa lähellä puhdasta luontoa, kun tietää, että Joe tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia myös tulevaisuuteen – onhan täällä tarjolla laadukasta opetusta kaikilla asteilla ja sadoilla eri aloilla.